16 maj 2011

Tänker på: Karin Berglund
Hon framstår som en renässansmänniska, Karin Berglund. Hon skriver dom vackraste texter, verkar ha en underbar trädgård och får fram foton som är konstverk. Dom där fotona har jag tänkt på i flera år. Tonen i verken är som frusna ögonblick, som stulna tidsglimtar som vi får ta del av. Det känns som en tid som flytt samtidigt som det går rakt in i hjärtat här och nu. Bilderna är så vackra, skapelser av saker du själv kanske inte lagt märke till eller sett, men nu får möjlighet till. Vissna blommor, gammal potatis eller frusen krasse. I hennes händer blir det till konst, något att drömma sig bort till.
Läs hennes underbara bok Med fingrarna i jorden, sagolika texter och alla fantastiska bilder. I förordet berättar hon om hur hon blivit intresserade av två gamla fototekniker; gummitryck och fotogravyr. Det är med hjälp av dessa som hon skapar bilderna som får mig helt på fall. Hon har utöver detta skrivit fina trädgårdsböcker bl a Lustgården  och Rosor och gamla äppledamer, texterna är så vackert formulerade och bilderna vibrerar nästan på sidorna, ropar att plantera mig - mer rosor, pioner, luktärter. En underbar värld att vistas i.Alla foton är Karin Berglunds vackra skapelser och därmed lånade.5 kommentarer:

 1. Åh, blev förförd av Berglund i vintras då jag låg sjuk och eländig. Jag håller med dig i det du skriver. Det är så vackert och skirt och bildande och man blir så inspirerad. För övrigt gillar jag dina "tänker på". Roligt att blicken och tanken får stanna lite på intressanta saker. Fin måndag!

  SvaraRadera
 2. hon är fantastisk. och det coola är att hon bor alldeles nära mig. jag brukar försöka tjuvkika lite in i hennes trädgård när jag går förbi.

  SvaraRadera
 3. Tack Weronica och Lotta, oj vad fantastiskt att få bo nära henne, fast hon skulle nog tro att jag var en stalker - svårt att bara kika lite....

  SvaraRadera
 4. Haha samma här! Skulle vara väldigt svårt att bara kika lite..
  Otroligt vackra bilder.
  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 5. Tack för att du lärde mig att denna kvinna fanns:)

  Själv kan jag bara tipsa om Jessica Silversaga....bara namnet är ju underbart men hennes foton är hur vackra som helst.

  kramar

  SvaraRadera