16 december 2012

Med barn i New York!


Pretzels i parken och Harry Potter halsdukar på.

När vi bestämt oss för att resa till NY så började jag leta efter roliga saker att göra med barn där, det som slog mig då var hur många som verkade negativa till just en sån resa på olika forum/sajer/internet. Så här kommer mitt inlägg - lååångt, i debatten om hur vi hade det med tre barn i åldrarna 9,7 och 2,5 år.Att gå på sportevenemang kändes nästan som ett måste - gigantiska arenor och nationalsporter som amerikansk fotboll, baseboll, basket och hockey på relativt nära håll i samma stad. Vad jag inte hade förstått var priserna, sämsta platserna och 5 pers för 4200 kr på fotbollen, basket 6000, och hockeyn ska vi inte prata om...Hur gör amerikanarna? Vi funderade fram och tillbaka, vi ville gärna gå på fotbollen, på den relativt nya arenan Met Life Stadium i New Jersey, till saken hörde att matchen var på söndag, den söndagen Sandy tänkte hälsa på...Vi hittade då Stubhub, där personer som hade årsbiljetter sålde sina när dom inte kunde gå och ju närmare matchstart desto lägre pris, så några timmar innan hade priset halverats och vi åkte ut, en helt fantastiskt! Nästan 80 000 personer på plats, våra barn jublade och matchen var jättekul. Tre byten från Manhattan, med paraplyvagn, gick alldeles utmärkt!

Ludde hänger i foajen på Chambers Hotel.
Av dom hotell jag valde mellan i NY så kan jag bara säga att jag är enormt glad att vi tog Chambers Hotel, ett boutiquehotell med supergullig personal, personlig stämning utan att vara för mycket och med ett fantastiskt läge, två gator ifrån Central Park och i hörnan av 5 avenyn. Perfekt för lek och löpträning i parken samtidigt som det var gångavstånd till museer/affärer/restauranger - great och vi kommer absolut bo där igen.


Trots Sandy hann vi pricka in mycket av det vi tänkt: American Museum of Natural History som var underbart - som gamla tablåer  med målad bakgrund och uppstoppade djur, Philip älskade lejonen. Jag blev helt tagen av filmen om stjärnor/planeter i Planetariet, så fint att sitta i mörkret och se vår vintergata bli till. En annan hit var ju såklart det obligatoriska besöket på ToysRus på Times Square med Pariserhjul i mitten, stor lycka när Philip fick åka brandbilen och ännu större lycka när vi fram till Dylans Candy Bar, en godisaffär i tre våningar!


En av dom roligaste kvällarna tog vi oss iväg till linbanan mot Roosevelt Island, en tur fram och tillbaka på 15 min - högt uppe bland skyskraporna i mörkret och sen iväg till en mysig mexikansk kvarterskrog - tips från toppenbloggen Ett annat New York. Att äta i NY med barn går hur bra som helst; och våra barn är petiga. Vi hade en underbar frukost på Brooklyn Diner 57th street, galet goda jordgubbar och müsli, för att inte tala om pannkakorna! Befinner ni er i närheten av 56th street så finns ett fantastiskt frukost/lunchställe - D&S Marketplace, där åt vi varje morgon, personalen var jättegullig och maten toppen! Lunch på Shake Shack gick hem hos alla barn (och vuxna) och en kväll på italienska Serafina blev en höjdare.

Shake Shack lycka!
Empire State Building blev en utmaning för vår äldste son som är höjdrädd, men till slut vågade han sig ut för att kika, medan brorsorna sprang runt tornet, och långt bort såg vi Frihetsgudinnan, avstängd pg a stormen. Den stora favoriten blev nog Harry Potter utställningen som hade premiär dan innan vi åkte hem och roligast var nog att få röra quiddichgrejorna, lycka! Legoaffären och Nintendo World Store hamnade också högt på listan, däremot vägrades skridskor både vid Rockefeller och i Central Park - vi får återkomma! Det enda vi inte kunde göra var att gå på Central Park Zoo och promenera på Highline (trädgården på det gamla tågspåret), som jag tror hade varit superkul för barnen, men stormen gjorde att det var stängt.7 kommentarer:

 1. KUL att läsa och bra tips, tack! :-)

  SvaraRadera
 2. Jaha, hon vars man i förtroende "klagade" på bristen på teknikkunskap - "herregud Malin klarar inte ens av en mobiltelefon..." Du har ju en helt underbar bloggsida! såååå kul att titta in och läsa och ta del av bilder! Ni ser ut att ha haft en helt underbar New York-resa!Stor kram till er alla och Gott Nytt År <3

  SvaraRadera
 3. Hej Malin! Har nyss startat byggahusblogg men många hade svårt att kommentera, funkar det bra här? Kram

  SvaraRadera
 4. Det är jag igen,tar bort sen❤

  SvaraRadera
 5. Hey keep posting such good and meaningful articles.

  SvaraRadera
 6. Hej ��
  Vilken jättebra blogg! Samlar själv information för en New York resa och här fick jag superb info- tack!

  SvaraRadera
 7. You did a good job by adding some valuable information here..
  I like to know about web portal for netchexonline :
  netchexonline
  Find the Workdau Scribeamerica Portal Guide :
  Workday Scribeamerica

  SvaraRadera