23 maj 2011

Tänker på: Chelsea Flower ShowJag är redo, men det är inte möjligt i år och kanske inte nästa heller men 2013 - då åker jag till Chelsea Flower Show. Denna unika, gigantiska trädgårdsmässa som pågått årligen sedan 1800-talet. Ett frosseri i vackra växter, sköna skapelser och underbara trädgårdar. Biljetterna för i år är praktiskt taget slutsålda och man räknar med ca 157000 besökare. Den är populär med andra ord.Det är RHS (Royal Horticultural Society) som arrangerar mässan och i år öppnas portarna 24 maj till 28e, men den är bara öppen för RHS medlemmar under dom två först dagarna. Jag undrar om jag kan bli medlem?! Under dagarna så visas underbara nyskapade trädgårdar, växter säljs och överallt trädgårdsintresserade människor. Det måste vara himmelriket och den optimala weekendresan. Jag ser framför mig några vänner, London, trädgårdar, shopping, champagne och en fantastiskt mycket mer lycklig mamma och fru som återvänder hem efter detta.


Det är nog knappt vi förstår i Sverige hur stort det var att landskapsarkitekten Ulf Nordfjell vann guld 2007 på Chelsea Flower Show, detta i trädgårdsdesignens förlovade land. När han sedan återkommer 2009 med en otroligt stram och ren skapelse golvade han alla och utöver guld blev han dessutom utnämnd till best in show - unikt! Det är under dessa dagar man kan se nya trender födas och också få njuta av det enkla klassiska som alltid stannar kvar. Jag kan knappt vänta tills 2013!6 kommentarer:

 1. Chelsea Flower Show är verkligen något att se fram emot. Har varit där två ggr. Förra året och året innan det. Jag SÅG Ulfs vinnande trädgård live :-))))

  Absolut kan du bli medlem. Jag är det. Då får man en trevlig månadstidning och rabatt på inträdet på CFS och massor av andra tillställningar också. Det kändes lite speciellt att gå på en av medlemsdagarna som jag gjorde förra året.

  Vi hade tänkt åka i år igen (man vill åka varje år....) men det finns helt enkelt inte tid till det. Det är jag och maken som åker. Han är bästa foto- och påsbärar-sällskapet :-) Har också besökt någon trädgård utanför London också vid det tillfällena.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Tack för supertips! Jag ska bli medlem meddetsamma och oj vad era resor låter roliga,
  Malin

  SvaraRadera
 3. Ja fantastiskt!


  Jag vill verkligen åka på Chelsea Flower Show!!!

  Tror du att det finns möjlighet att sätta sig ner och måla där...eller är man i vägen/ verkar helgalen? Dum fråga kanske...men bra att veta om man ska släpa med sig en massa bagage...

  SvaraRadera
 4. Jag ÄLSKAR engelska trädgårdar, älskar deras sätt att odla - lite vildvuxet men ändå så vackert. Men så är jag ju en lite 'anglo' i hjärtat. Haha ...

  Jag inspireras mycket av hur de planteras och min man älskar petunia & murgröna som alltid finns i deras välfyllda blomsterlådor. Mmmm ...

  Kram & tack för fina ord på min blog. / u.

  SvaraRadera
 5. Jag följer med dig Malin!

  SvaraRadera