4 maj 2011

Det blev ju bra!


Besök i storstaden för årligt tandläkarbesök, så nervös innan trots att han är världens snällaste - och bästa! Belöning efter denna nervpress blev att stå och gapa av beundran åt min - antagligen, favoritlampa i världen. Piet Hein Eeks Old lampshade-lamp, den är lampornas lampa, ljusets drottning och vackrast av dom alla. Bodde jag större och hade mer pengar så skulle den solklart åka med hemåt, han är ju så bra den där Piet.

Tre andra fina saker på min snabbrunda, kudde från Ceannis. Tänker mig den i min sommarstuga  (typ summer cabin i New Mexico) i min vita soffa (a la tuffy från urquiola) som står på mitt vita golv (i sten). Blir nog bra...


Och så en annan förtjusning - askar. Ortigia har fantastiska dusch och badprodukter men bäst av allt - i underbara förpackningar. Så vackra färger, nästan tunga lock och med enstaka silverdetaljer, tvålar, oljor, badsalt i himmelska dofter.


Fina anteckningsböcker kan man inte ha för många av och mönstret på dessa är ju så snyggt retro femtiotal med en liten extra detalj - guld på sidornas kanter. Vilken härlig känsla att skriva på eller teckna i,  med lite guld en vanlig vardagkväll, från fina Astier de Villatte, (underbar hemsida).


Sen hem och rond 3 med kommun avslutas på två minuter, plats klar inför höst på dagis som vi gillar, inga problem. Så bra.  Dagen blev ju riktigt bra, se där!3 kommentarer:

 1. Men var hittade du alla fina saker ? Om vi bor i samma stad så vill jag dit BUMS!.
  Allt var så himla fint och rottingstolen är en favorit sen länge.

  Kan man nu inte få ta med allt hem så är det bara härligt att var i den vackra miljön!

  SvaraRadera
 2. Härligt Malin! "Monet"fåtöljen som fina kudden ligger i är min absoluta favorit och står högst upp på önskelistan över saker jag vill ha i mitt sommarhus!

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint det finns! Svårt att inte gå omkring med ett konstant köpsug. Och så klart du skulle unna dig lite, tandläkarbesök behöver vägas upp med mycket positivt!! Och grattis till dagisplatsen. Kan ge mycket oro även om man vet att det alltid löser sig. Vi har nu äntligen alla våra tre där vi vill ha dem, men dit var vägen lite krokig. Ha en fin dag!

  SvaraRadera