3 maj 2011

Rond 2Imorse var jag kolerisk, finns nog inget annat ord som beskriver mitt tillstånd bättre. Rond 2 med kommun angående dagisplats - förlåt, förskoleplats. Förstår inte vitsen med eget val när när vi ändå inte fick något av dom tre vi tittat på, så iväg idag för titt på fjärde dagiset. Imorn rond 3.

Detta till skillnad från det fina trycket ovan, som anlände med posten idag. Bilden andas ett lugn och jag tänker mig att den är lite som när jag är i trädgården. Tiden står lite still och jag är i min egna värld, åtminstone i några minuter. Titeln på det superfina trycket är My Place och är gjord av Shirae, finns på Etsy och hon har flera till som är så fina, titta vetja. Med trycket i posten hade Shirae även skrivit ett så sött kort och skickat med ytterligare små bilder, verkligen en gullig gest!


Boken är utläst och visst var The House at Riverton bra. Inte fullt så fängslande som The Forgotten Garden men ett lysande tidsdokument, åtminstone får jag den känslan och med ett underbart språk. Vi rör oss från seklets slut och första världskriget mot en ny era - 20-talet med kvinnans begynnande frigörelse. Som tidigare är det en resa i tid och minnen, ihågkomster som bygger upp romanen. Mot slutet av boken ökas tempot och finalen är fantastisk, oerhört vacker och fullkomligt omöjligt att inte se i bilder. 


Det ska bli roligt att läsa Kate Mortons tredje Distant hours men nu behövs lite paus från det superbrittiska så jag har påbörjat The Concubine of Shanghai av Hong Yin, köpt i Bangkok och det är Asian Penguin som publicerat boken, ska bli spännande.
Svartvit bild överst lånad från Francis Frith och bild under från My brighton and hove.

5 kommentarer:

 1. This cottage is sooo beautiful! hughs Anja

  SvaraRadera
 2. Tack för boktipsen!
  Håller med dig till hundra procent om det du skriver om Piet Oudolf i ett av din tidigare inlägg. Hans planteringar ser ut att vara bilder ut en skimrande dröm.
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 3. Jag har Mortons första på lut efter några andra böcker. Läser just nu Moa Matthis bok om Maria Eleonora. Gillar att sticka mellan med mer fakta/biografi mellan allt det uppdiktade mellanåt. Fint Etsy-tryck - man kan förlora sig helt där.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle också behöva något lugnande idag, i form av ett vackert tryck eller något annat :) Jag har precis gått i klinsh med ett försäkringsbolag som inte förstår att det är dumt att vara otrevlig mot en höggravid hormonstinn kvinna ;)

  SvaraRadera
 5. Anja: I really like that house too and what lovely pictures you have on your blogg!
  Ester:Fin blogg du har och visst har Oudolf något speciellt.
  Weronica:Bra idé med att sticka emellan med faktaböcker, det gör jag för sällan.
  Och till sist, hur vågar dom ens mucka med gravid kvinna! Inte så smart ; )

  SvaraRadera