4 april 2011

Tänker på:Anna KraitzSåna fantastiska former hon skapar - lekfulla och otroligt sköna att vila ögat på. Svenska formgivaren Anna Kraitz, se här, född 1973 i Ängelholm. Inget verkar omöjligt utan hon arbetar i porslin, trä och alltid med en elegant tvist till sina verk.


Vi använder våra ljusstakar varje dag, morgon och kväll lyser ljusen och de knubbiga, oregelbundna benen passar så bra in i vårt liv. Lite oväntade och sagolikt vackra väcker dom oss på morgnarna, jag är så förtjust i dom just för att dom inte följer en tydlig mall. Kan behövas när så mycket annat är så förutsägbart och inrutat.


Kopparna har följt med oss i många år, färgen är svårbeskriven men en djup hallonbrun ton och så dom underbara öronen på kopparna! Den lilla extra detaljen som lyfter chokladdrickandet och det dukade bordet till nya höjder. Hon är ju så bra på de små nyanserna som faktiskt gör att föremålet blir unikt och helt eget, som gör att jag aldrig tröttnar.


Föremålen hon designat är många, alla vackra och en del som konstverk som faktiskt kan användas varje dag, andra att titta och njuta av. Kan köpas, bl a här och här, men framförallt hos Rädda barnen där man just kan köpa ljusstaken Fire och tekoppen You.

Foton är mina egna förutom sista collaget med bilder vilka lånats, jag har tyvärr inte hittat upphovsperson till dessa då dom inte varit uppmärkta på någon site.


3 kommentarer:

  1. tänk att lilla K fick äran att ha henne som en av huvudlärarna när jag gick kvällskurs i form på Beckmans...:-). puss

    SvaraRadera