20 april 2011

Godmorgon världen!
Från mitt köksfönster har jag utsikt över hela kungariket. Här står vi - Philip och jag. Bankar på fönstret, vinkar åt folk (Philip) inspekterar blommorna (jag). Jag har en pytterabatt som jag kallar vårrabatten, fylld med tre orientaliska julrosor i rosa och vitt, kungsängsliljor, vita tovsippor och vackraste kaukasisk förgätmigej - Jack Frost. Jag gjorde rabatten just för att kunna stå i köket och kika, titta lite när jag diskar eller åt min snabba snabbfrukost ståendes innan jobbet.


Två favoriter nära varandra - pionen Catharina Fonteijn som skiftar i ljust vitrosa, lite mer vitt hos mig än vad jag tänkt mig trots att solen inte ligger på och bleker, varför är det så? Och så underbara vallmon - rosa Prinzessin Viktoria Louise och vita med underbart mörkt blåsvart öga Royal Wedding. Tänk att det faktiskt kan växa trots att dom legat under ett flera meter tjockt snötäcke i månader.
På baksidan vår nyupptäckta halvrunda rabatt. Kan inte förstå att den legat gömd under mossa, jord och gamla buskar, hur kunde vi missa den? Satte massa lökar i höstas men det verkar mest vara blad som kommer upp, varför, är det någon som vet? Ska bli så roligt att komma igång och plantera den snart, planen är ju klar, kommer ni ihåg mitt inlägg?Ha en skön onsdag!

5 kommentarer:

 1. God morgon syster!

  Eller nu är det ju snart lunch :)

  Vi måste ses snart. Hur har ni det i påsk?

  Hälsa hem. Puss!

  SvaraRadera
 2. Så fint du har i din trädgård redan nu!!. Måste också säga att en av bilderna ser ut att vara tagna hemma hos mig. Den med lille killen och nappen. Våra rabatter borde få sig ett ordentligt röj ser jag nu.

  Tack snälla du som tittade in och lämnade snälla ord ...du finns ju redan i min lista!

  Carina

  SvaraRadera
 3. Så fint du har det! Och väl bekomme med länk. En favorit är du. Jag läser allt, men har varit osynlig i kommentatorsfältet denna vecka. Solen kräver sitt :) Ha en fin skärtorsdag!

  SvaraRadera
 4. Härligt när det grönskar i rabatterna! Din Julros är så vacker!
  Önskar dig en Härlig och Glad Påsk!
  Kram Margot

  SvaraRadera