28 april 2011

Rosa tonerVi har mycket vitt hemma hos oss men när jag ser mig omkring så dyker det upp färger, färger jag inte direkt tänkt mig att jag har i mitt hem. Rosa detaljer, inga stora saker men små färgkorn och små glimtar av den färg jag spontant skulle säga att det har vi absolut inte hemma hos oss. Men visst har vi det, och så vacker den kan vara!Nyanserna och variationerna känns oändliga, från sträv mörkrosa till skiraste pastell. Från chockande till lugnande och så väl den kan antingen smälta in eller stå ut - som ett utropstecken.

Jag har inte färgkoordinerat min bokhylla, där går min gräns, men visst finns det rosa toner där och flera är ju faktiskt mina favoritböcker.
Fantastiska Oates med underbara, sorgliga och starka Dödgrävarens dotter. Korpi med märkliga och säregna Hevonen Häst. Min favorit när jag var 13 år och trodde att jag kanske var reinkarnationen av farao Hatshepsut, Dagligt liv i gamla Egypten av Montet. Spännande och fängslande Diva av Fagerholm och den underbara Anna Karenina av finaste Tolstoj.

Kuddar i vackra tyger från Svenskt Tenn.
Smyckeskrin i blårosa tyg från Afroart.
Halsband med skiraste pastellrosa rosenquarts från Sophie by Sophie.
Orkidé i ceriserosa från flygplats i Bangkok.
Liten vas i plommonrosa från Zetas.
Hårspänne med kallt rosa strass, från loppis.
Värmeljusbehållare i lilarosa från Ittala.
Träskulptur med klarrosa detaljer från Vitra.
Bokstäver av pärlor, pärlplatta från loppis.

2 kommentarer:

  1. Gillar de små rosa färgkornen i ditt hem . Gubben i trä och hans kompisar är just nu en favorit.

    Sweet Pink Dreams!

    Carina

    SvaraRadera
  2. Vackert! En färgskala helt i min smak!

    SvaraRadera