17 april 2011

PåskpimpningJag är absolut ingen pysslare, tyvärr. Blir vansinnigt frustrerad när bilden i mitt huvud av det jag vill göra inte lyckas och så besviken när den där fantasiska idén blir något annorlunda. Men lite klarar jag av, typ sy gardiner - raka sådana, kuddar - enkla och lite blomfix. Fast jag ger ju inte upp, så idag har vi påskpimpat hemmet.


Lite mossa från trädgården som läggs i ett vitt runt fat, björkris som tvinnas till en rundel som läggs kring fatet och så på toppen ett ägg, skimrande i grönt och guld. Får mig att tänka på Elsa Beskow och Solägget.

I år fick dom stora påskris med fjädrar i favoritfärger i sina rum och så gula fjädrar i köket så vi vaknar på morgonen. Kan vara så att vi har väldigt mycket fjädrar hemma nu, kan nog vara så...


Jag hittade dom vackraste äggen man kan tänka sig, gröna och helt i glas. Sådär lite genomskinliga och glänsande i solsken, som glittrar till i riset. Jag är som en skata ibland, gillar det som glimmar. Och så i med vita fjädrar i riset - ja, fjädrar igen...

Så nu håller jag mig lugn ett tag, vi ska såklart måla ägg till veckan men nu är pimpning klar för idag.


Fjädrar från Willys.
Guldägg från Zetas trädgård.
Gröna glasägg från Svenskt Tenn, minsta sorten.3 kommentarer:

  1. Otroligt vackert! Glasäggen var underbara.

    SvaraRadera
  2. Vad fint ni har pimpat! Glasäggen är fantastiska! Själv hinner jag nästan aldrig med något påskpimp, vi är nästan aldrig hemma under påskhelgen. I år ser jag fram emot att sitta på en strankant i Norrbotten med näsan riktad mot solen ;)En glad påsk önskar jag er!

    SvaraRadera
  3. Fint Malin - vilken produktiv söndag. Själv gjorde jag minsta möjliga insats igår, tog t o m två tupplurar. Men Alva, hon lärde sig cykla! Kram och hoppas att ni får en fin o mysig påskhelg.

    SvaraRadera