10 september 2011

Sensommarrunda i trädgården



Tänk att det fortfarande går att sitta ute i solen och njuta av blommor. Solrosorna har bara mer och mer knoppar som slår ut i olika nyanser - körsbärsrött som går över i limegult och så enstaka guldgula. Jag kapitulerar helt och ska absolut så ännu mer solrosor nästa år, det är värt allt nu när hösten tränger på.



Så en stor överraskning - i vita rabatten blommar pulsatillan, den vita backsippan. Luden och lite skimrande suddig i kanterna står den där en morgon och tittar lite nyvaket. Så underbart, men nu? Höstanemonen fortsätter att blomma och skymtar fram sena kvällar i skymningsljuset, alldeles vit och så majestätisk mellan buskar och träd.



Det är som Sanna Töringe säger i sin underbara bok Drömmen om en trädgård, en stor favorit hos mig, när hösten närmar sig är man glad för minsta blomma så det gäller att komma ihåg det till våren när sådd och plantering startas. Så nu kommer jag ihåg det - mer solrosor, vit höstanemon och absolut mer luktärter, alldeles för få i år.



1 kommentar:

  1. Men så fint med alla solrosor i alla de möjliga nyanser! Nu blir det solrosor hemma hos mig också inför nästa säsong.

    Är du tillbaks i vardagen nu ? , jobb och dagis osv.
    Kram carina

    SvaraRadera