30 september 2011

Bonjour Paris!
Äntligen är det klart - flygbiljetterna är betalda och jag, mina vänner Karin och Malin åker till Paris i april! Halleluja, hur länge har vi pratat om det här? Hur många kurser, CSN, bröllop, barn, vikariat, flyttar har kommit emellan? Ni känner säkert igen det? Det dyker alltid upp något som går före men nu, nu är det klart, smått overkligt. Finaste Viktoria stannar hemma i LA med en ny liten S som precis kommit till världen men nästa gång då åker vi alla fyra såklart : )


Paris, jag har aldrig varit där, men sett Eiffeltornet i dimma på avstånd - ja det låter kanske otroligt? Vi bilade runt i Frankrike en sommar; Bretagne, Rivieran, Alperna - otroligt vackert men Paris struntade vi i. Jag har aldrig direkt varit intresserad att åka dit, har inbillat mig (efter egen informell undersökning) att gillar man Rom så hoppar man gärna över Paris?! Stämmer det för er? Rom är ju underbart, sagolikt vackert och ...ja här blir jag ju definitivt stoppad av Karin, som bott överallt, att Paris är fantastique och Marais formidable så nu åker vi.


Såklart att vår reseledare fixat rätt hotell, hotel le 20 prieure, i Marais, var annars? Det ska bli så enorm roligt att hinna prata hela meningar och få upptäcka Paris. Tips emottages gärna, fram med allt ni har! Allt från bra cafeér, mysiga restauranger, rolig shopping eller bara er bästa Parishemlighet?!

Tack!

Hoppas ni alla får en toppenfredag! Själv kommer jag sitta hela dagen i ett bergrum och lära mig ett nytt dataprogram, inte så upphetsande....Veckan med min jobbstart blev verkligen bättre än jag vågat hoppats på, inte så mycket tid för bloggen som jag önskat men, jag säger det igen, att jobba inom vården är great! Ska ni inte prova?


8 kommentarer:

 1. Har inga tips då jag inte varit där - men jag är grymt avis, vill också se! :-D Lova att visa foton sedan! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte heller varit där. Lyllos dig!! :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Så underbart att ha något att se fram emot med bästa tjejkompisarna!
  Jag har varit där men då var jag 15 , och hade inte samma ögon och huvud som jag har nu.

  Ett som är säkert är att du kommer vara full av inspiration och ha en kamera full av underbara minnen.

  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Å en sån resa var jag på för ett år sedan, med kompisar från förr. Lever fortfarande på minnena och betalar av skulderna från den resan;) COS fanns inte i Sthlm då och jag minns en minnesvärd tokshopping där. Presenter till barnen river ni snabbt av på något av de stora varuhusen. Sedan ligger hela stan för era fötter med lunch i st germain, macroner på laduree (you like!) och sedan middag på något coolt ställe. Har massor med tips när dagen närmar sig. Å vad härligt Malin!

  SvaraRadera
 5. Åh vad härligt att ha en sådan resa framför sig! Paris är ett perfekt resmål för en tjejresa!

  Ha en fin helg!

  Kram a.

  SvaraRadera
 6. Paris är underbart! Och i april, oh la la ;)Roligt att få resa bort med sina tjejkompisar, ni kommer garanterat att ha jättekul!

  Angående att jobba inom vården....jag vet inte, jag har ju just pausat min vårdkarriär, och ärligt talat längtar jag inte tillbaka. Men jag vet ju att det finns bättre och sämre ställen att arbeta på.

  SvaraRadera
 7. Åh vad härligt med Paris i april!

  Senast jag var där så fick jag ett bra restaurangtips, http://www.chezjanou.com. Väl värt ett besök. Poppis ställe så boka bord för säkerhets skull. Sen så antar jag att detta ställe redan står på din lista: http://www.merci-merci.com

  Bon voyage!

  SvaraRadera
 8. Hello! We just stumbled upon your beautiful photo montage, and we loved it! We liked it so much we just shared it on our Facebook page: https://www.facebook.com/20.prieure.hotel This mix between the pictures of the 20 Prieure Hotel and Paris images is just great. Thank you for taking some time doing it, and hopefully see you soon at the 20 Prieure Hotel! :)

  SvaraRadera