6 oktober 2011

En massa svar och awardsBrottningsmatch med symaskin avklarad och några timmar över innan jobb så nu äntligen kan jag svara och tacka ordentligt för den fina Award jag fick i lördags av Skridskoänkan.

1.Varför jag började blogga:
Jag hade varit hemma med Philip i ett år och kände att jag behövde lite mer att göra - ha ha! Något kreativt utmanande där jag var tvungen att lära mig helt nya saker och kanske plocka fram det som glömts under flera år på läkarlinje/AT/jobb. Ibland skjuts det kreativa åt sidan när basal kunskap måste tryckas in för att sen kunna användas mer fritt.

2. Vilka bloggar jag följer:
Alla i min blogglista, men självklart några mer intensivt, det har verkligen varit en fantastisk ny värld att upptäcka för mig - bloggvärlden. Fylld med vänlighet, uppmuntran och otroligt många kreativt begåvade människor.

3. Favoritfilm:
Åh det är ju så hemskt att jag glömmer alla titlar - böcker, film, vin etc Jag har minns omslag - bilder hur länge som helst men orden! Jag älskar film, allt från Dum dummare (jodå) The Scent of Green Papaya (vacker) Scarface (jag o alla rappare, men Pacino är formidabel) Den röda lyktan/Farväl min konkubin (Gong Li x 2) Heat (färgerna) Gudfadern och jag kan fortsätta hur länge som helst : ) Film som överraskade mig senast är Den älskande, fy sjutton vad bra Alicia Vikander är i den, hur gör hon?!

4. Favoritfärg:
Har absolut ingen, ni som läst vet att jag gillar marint, turkost, rosa, vitt, svart, grönt...Jag älskar Josef Franks färgprakt och alla färger hittar sin plats, det beror på humör, ställe och tid.

5. Favoritresemål:
New York, jag kommer bo där en dag. Sen så vore det magiskt att få åka med hela familjen och upptäcka Afrika tillsammans, att få sitta vid lägerelden efter en lång dag på savannen. Bara ordet savann är ju så vackert!

Så är det min tur att få dela ut award och det går ju inte att välja bland alla fina, men jag kommer ösa bloggkärlek imorgon för att lätta mitt egna samvete : )

Så en Award går ju såklart till fina Solrum, där barn, design, trädgård ryms i en alldeles egen unik konstellation, alltid lika roligt att få ta del av.

Till fina syster med ett helt annat liv än vad jag, just nu!

Och till otroliga Weronica på en mammas dag, för bilderna, bokrecensionerna, färgerna och den outsinliga kreativiteten - alltid.


3 kommentarer:

 1. Vad roligt att få veta lite mer om dig. Ja visst är bloggvärlden härlig, önskar att jag gett mig in tidigare för att ta del av all kreativitet och vänskap. Nu ska jag klicka in på de du gett en award. skön torsdagskväll! Katarina

  SvaraRadera
 2. Så fin blogg... här ska jag läsa mer!
  Gratulerar till den fina awarden!
  Ha en fin kväll / Liv

  SvaraRadera
 3. Är här för första gången! Toppenfin blogg:-)
  Älskar också New York. Storstäder gör något med mig. Och New York är väl ändå storstädernas storstad...!

  SvaraRadera