26 juli 2011

Schack mattRegntunga moln fortsätter ila över himlen och jag kan absolut inte släppa tankarna från den fantastiskt fina pläden Cross av Pia Wallén. Jag har alltid gillat hennes Crux, pläd i ull med kors men priset...Nu finns alltså en billigare variant och minst lika vacker men i bomull istället för ull, oj oj definitivt habegär.

Bordslampan Panthella av Verner Panton är sagolik i formen, jag har sneglat på den i åratal men det kommer alltid något annat emellan (typ vinteroverall, simlektioner, nya skridskor...) En riktig klassiker som passar både i vardagsrum som sovrum, jag vet minst tre ställen hemma hos oss där den passar finfint. En annan lampa som är en ny förtjusning för mig är de danska Klintlamporna. Det känns extra speciellt med det unika hantverket, att dom är handgjorda - varje litet veck! Många att välja på men den ovan är som ett litet smycke till taket.

Sigvard Bernadottes klassiska bestick har en underbar form tycker jag. Stram, elegant men med en liten tvist, passar både vardag och fest. Besticken introducerades redan 1939 hos Georg Jensen och heter kort och gott Bernadotte. Kudden behöver väl ingen introduktion, Svenskt Tenn såklart och jag får nog lov att köpa tyg och sy kudde snart för nu har jag kikat länge och innerkuddar finns ju på HM Home. Kan ju bli två med svart baksida i dessa föräldraledighetstider....

Och så till sist - vem vill inte äta efterrätt i Kastelhelmi från Ittala?! Jordgubbar och glass, rabarberpaj, morotskaka ja varför inte frukost? Fantastiskt vacker och dom små dropparna är ju så fina. Extra billigt just nu här.

Klart slut och kram!


2 kommentarer:

 1. Riktigt fina klassiker du hittat. Jag känner så väl igen mig i att det ständigt dyker upp annat att lägga pengarna på.
  Men om man inte fick drömma och tråna efter allt fint , utan bara gå raka vägen och köpa allt . Ja, inte tror jag att man skulle vara gladare för det. Nog bra att få längta och vänta i alla åldrar.

  Så du kämpar också med små kräsna krabater? Jag försöker inte tänka på hur tråkig och ensidigt han äter .Har hopp om att han tar in ett och annat från våra måltider ,och kanske en vacker dag ser hans tallrik lite mer färgglad ut!

  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Kämpa var ordet, vi äter ju bra mat så förhoppningsvis får väl barnen med sig det?! Apropå den fina brudbuketten, ingen bild på den uähhh men liten som Kate Moss, med champagnefärgade rosor och knoppande vit fresia, såå fin!
  kram Malin

  SvaraRadera