9 november 2011

Liljekonvalj - vackrast av alla


Lily of the Valley, ett underbart namn på en av mina favoritblommor. Doften är makalös, koncentrerad vårkänsla i den vita, veckade blomkupan och så en vindpust och hela baksidan av trädgården vibrerar med väldoft. Underbart när sluttningen, under eken, börjar blomma, först några få vita glimtar bland gamla löv och sen stora sjok med med dom skiraste liljekonvaljer.


Idag hittade jag ett fint tryck på Etsy, jag tänker mig den inramad, kanske med svart ram? Lite stram i formen, inte så snirklig och gullig som det ibland blir med liljekonvaljer. Tapeten från Sandberg är ju också enkel i formen och vilken vacker sänggavel, precis en sån som jag letar efter! Och finns det några finare brudbuketter än med liljekonvaljer?! Min decemberbukett var absolut fin men om jag gift mig på våren, ja då vet ni hur det sett ut......


Bilder lånade från Etsy, Sandberg tapeter. 

4 kommentarer:

 1. Ja, den är ju fantastisk. För att inte tala om den där iskonvaljen till nyår som står några svindlande dagar inne om man har tur. Magiskt!

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med. Och doften är oslagbar. Köpte en tvål med lilly of the valley-doft i New York för några år sen. Jag hade den i ett skåp och tog fram den varje gång JAG tvättade händerna (sedan ställde jag tillbaka den i skåpet). Ego, kan man tycka, men jag var livrädd att den skulle ta slut.

  SvaraRadera
 3. Mmmmmmin favorit bland vita blommor. Så fint tryck!!!
  Nu skrattar jag åt Annas kommentar också, snacka om ego ;-)

  SvaraRadera
 4. Tack för en fin och omtänksam kommentar hos mig! Det är nog inte omöjligt att jag snart kommer igång igen. Jag hoppas det, för det ger så mycket också! Tittar in hos dig ofta även om jag sällan kommenterar. Ha en fin kväll!

  Camilla (Lugna gatan)

  SvaraRadera