8 november 2011

En doft av vårFrån kallt grått till vårskirt grönt, jag längtade efter nya toner i badrummet och mitt i allt novembergrått behövs lite hopp. Hopp om vår och smygande sol, så tvålarna jag sneglat på ett tag blev mina. Från finaste limegrön melondoft till sommaräpplen och underbar havsbris från Provence. In med nya handdukar i varmt rosalila och gröngrå toner, glasgrönt skimmer i ljuslykta och finaste argentavasen i matt mosston. Genast lite skönare och definitivt lättare att vakna till på morgonen.
Hur gör ni på morgnarna, när alla är som tröttast och det känns som mörkret vinner? Just nu iallafall, sol ute och i eftermiddag åker vi mot BVC för vägning och vaccination. Vågen och Philip var inte vänner under vårvintern, han ville inte äta och många timmar tillbringade vi vid matbordet. Timmar som bitvis var plågsamma men alltsom oftast mest kladdiga och en Philip som faktiskt var glad. Idag äter han superbra, och vi har lärt oss att tre syskon kan vara helt olika, att vissa barnläkare ska jobba med något annat och jag ska inte var så snäll och mesig. Det är dagens måbrabudskap: föräldrar vet bäst när det gäller sina barn!


6 kommentarer:

 1. Äppeltvål. Mmmmm ....
  Hoppas att allt går bra på BVC, känns som du skriver att det är oftast så att mamma & pappa känner sina barn bäst.
  Sist vi var där pratade de om att Bosse var lite spinkig - VAR DÅ liksom! Hans kurva hade bara planat ut.
  Så njae, inte alltid helt bra med BVCs uttalanden. De får en ju ändå att fundera liksom.

  KRAMKRAM.

  SvaraRadera
 2. Härlig, grön vas - gillar! :-)

  Ja du, vete tusan... Varje morgon vet jag att om jag drar mig i sängen en millisekund så är det kört - så jag hoppar upp ur sängen som en känguru och vaknar lagom till jag är i badrummet typ... :-D

  SvaraRadera
 3. Härlig badrumsinspiration! Jag behöver pimpa mina, oinspirerade bad/toa:er, tack för fin input!
  Köket, eller skafferi + kyl, har jag redan uppgraderat lite, med hemgjord müsli, smoothieingredienser m m, hjälper till att pigga upp en något under gråa och mörka årstiden iaf!

  SvaraRadera
 4. Vacker liten vas . Gillar färger och dina tvålar gör mig glad nu när allt är så grått!
  Snäckorna från häromdan kommer ifrån Kenya , min sambo bodde där en tid som barn. Nu får dom ligga på en hylla utom räckhåll från en viss marodör!

  BVC och kontroller är bra för frånvarande föräldrar.De flesta andra vet när något är fel och söker då hjälp.

  Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Väldigt sant. Magkänslan är nästan alltid rätt. Å så fint i badrummet, tack för inspiration. Vet inte riktigt hur jag ska få till vårt tråkiga 60-tals badrum. En helrenovering krävs nog. Fina vaser. Jag har två Wilhelm Kåge här hemma som jag vårdar ömt.
  Katarina

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga tvålar!!! Ser så lyxiga ut. Jag är en riktigt tvålälskare och tittar alltid efter fina och väldoftande tvålar. Läcker vas också. Morgnarna nu är inte kul tycker jag. Är så otroligt morgontrött och har svårt att stressa på morgonen - behöver mycket tid för att vakna.

  Känner så väl igen det där barn och mat. Har också en Filip (nu 13) som inte gick upp i vikt på det sätt som dom ville på BVC. Jisses vilket slit det var med alla 'extra' måltider man skulle ge honom mellan de vanliga. Han var ju mätt när de vanliga målen skulle ges. Ja hua... inte lätt.
  Hoppas det gick bra med allt hos BVC.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera