21 augusti 2011

Tänker på: K2 keramik


Tänk att fem fantastiskt begåvade människor med helt egna artistiska uttryck hittade varandra för 15 år sedan. Att dessa fem utvecklat helt egna stilar och att alla är lika oerhört vackra. Inspirerar dom varandra? Triggar dom varandra?

När jag tittar igenom deras produktion häpnar jag för det är så vackert, en sån samling av olika tankar och känslor som fått ta plats och samtidigt så lika. Lika i det att allt skapar ett habegär, en önskan att ta hem och få njuta av tingen varje dag. Och dessutom lika i det att var och en skapat sin keramiska värld med respekt för varandras olika utryck, dom måste ju ha såå roligt på jobbet, dom där fina keramikernaK2, för det är ju dom jag tänker på.
Jag tänker att det är vardagssaker med en fin sinnlighet. Med en extra detalj som gör vårt liv lite vackrare, lite lättare den där kalla vintermorgonen, den där sena morgonen eller bara den där vardagsmorgonen mitt i det vanliga. Livet är för kort för att inte omge sig av vackra detaljer och saker, saker som gör sinnena gladare.
Dom fem fina ifråga är ju såklart Anna Svensson, Anna Schröder, Mia Blanche, Ulrika Ahlsten och Helena Hätterstrand, tack för lån av bilder från fin hemsida samt tack för att ni gör vardagen lite vackrare.
6 kommentarer:

 1. Ja ,tänk vilken tur de hade som fann varandra! Jag har som du vet ett stort hjärta för keranik och tittar då och då in till dom. Det är så samt som du skriver att just de små detaljerna som finns i det konsthantverk vi skaffar oss berör alldeles extra. Mina små egna alster är heliga för mig. Aldrig känner jag mig så lycklig som när jag jobbar med leran. Det syns också när man tittar så dessa keramikers verk ! Carina skridskoänkan

  SvaraRadera
 2. Hej igen! Ber om ursäkt för konstig stavning . Nybörjare som sagt med med en knapplös mobil . Den verkar liksom ha sitt eget liv och vilja. Carina

  SvaraRadera
 3. Alltid lika spännande med saker med eget liv : ) Det måste vara fantastiskt att kunna skapa med händerna, jag förstår verkligen att du gillar att skapa i lera!

  SvaraRadera
 4. Otroligt mycket snygg!!!!!

  kram CC

  SvaraRadera
 5. Underbara underbara keramik från K2.

  Att jobba med keramik är en dröm jag har, helst i en vacker ateljé på Gotland....

  SvaraRadera