11 december 2011

Hokus Pokus
Om jag hade kunnat trolla så hade jag gjort det den här veckan. Trollat fram lite extra timmar varje kväll så livet hade bestått av mer än gympaväskor, trasiga jeans, tvätt och mathandling. För det som är roligt, att få mysa med barn och prata om dagen som varit, att hinna mötas mitt i vardagen och säga något mer än hej, det blev det för lite av den här veckan. Och andra roliga saker, som bloggen till exempel den hamnade långt ner på listan när konstiga neurologiska sjukdomar dök upp på avdelning, då var jag tvungen att läsa på hemma för tiden ja, den försvinner på sjukhuset också.Men igår trollade vi, så simskola och julmarknad hanns med och en massa mys tillsammans på kvällen. Så nu kan Philip säga Dudde och Oss, fast bara när han själv vill förstås...Och jag är snart klar med Ludvigs pepparkaksgubbedräkt, nåja - tröja åtminstone. Hatten är gammal och bruna byxor nya men tröjan den fixar vi till med manschetter, låtsasknappar och slingrigt kristyrbrodyr. Imorgon är det Luciatåg för föräldrar och sen på den riktiga dagen för resten av skolan, och sångerna kan vi. Hela familjen, vilken tur. Och kalasinbjudningar till Oskars kompiskalas är fixade och till familjekalas nästan klart så nu är vi ju faktiskt ikapp!


Det är mycket presentsnack hos oss just nu och jag kan ju känna att vår tajming med Oskars födelsedag är inte den bästa. Ett helt år och så födelsedag och jul tätt inpå varandra, allt det mest glittriga, kalasiga, presentiga i en enda jätteexplosion - och sen tyst och torka resten av året. Jösses, jag förstår honom verkligen, klar det väller fram önskemål och funderingar, så vi hänger med så gott vi kan ; )
Må så gott alla och hoppas ni har en fin tredje advent!
2 kommentarer:

 1. Men hallå! Är det du som syr den där underbara pepparkaksdräkten?! Nu är jag väldigt imponerad!! :)

  SvaraRadera
 2. Peppisen blir ju fantastiskt fin! Heja!

  Och visst är det så med födelsedagar nära jul. Samma lika här. Och jag mår nästan dåligt pga alla saker som de får. Men som du skriver; för deras skull måste man haka på. Det är ju inte deras fel att de föddes vid jul. *ler*

  Hoppas att du hinner ta vara på din tid och har för mycket på jobbet.
  Såg ditt email nyss och kommer skicka dem idag.

  Kram till dig!!!

  SvaraRadera