8 juni 2011

Trädgårdsdagar del 2
Dagarna springer iväg men jag hann fånga buskpionens blomning innan den var över. Den blommar så kort men oj vad galet vacker den är. Tunga klasar med skimrande vitt och purpurrött i omfamning, tål att funderas på...Kanske kan jag ta bort hallonen? För den är ju inte min, tyvärr.


Lilla rabatten i backen hänger med i sommarvärmen. Blev inte riktigt som planerat men dagen efter plantering så slog primula sieboldii alba ut och vilka vackra kronblad - som en gammaldags spetsduk. Jag funderar på att komplettera med fler växter av några inköpta, kanske mer pulmonaria Sissinghurst white och vit  backsippa? Sen går det nog ganska lätt att klämma in mer höstanemon Honorine Jobert och vad vacker fänrikshjärtat Ivory Heart blev med sina gråskimrande blad som harmonierar med funkian Halcyon.På altanen är krukorna nästan klara, tomaterna utplanterade och innepelargonerna får komma ut på grönbete och stå på rad i trappan. Det fattas bara ett litet träd och vår superstora hängmatta så kan vi säga hej och välkommen till sommaren, och så förstås dom kulörta lamporna. Med dom lysandes i mörkret, sakta gungandes i hängmattan med bok, barn och fin man inom räckhåll så känns livet fint. Hur går det för er?


3 kommentarer:

 1. Fantastisk buskpion!! Å väldigt fina växter du har där i din rabatt. Jorå. sommarförberedelserna är snart klara :-) Lite småpyssel kvar bara. Sommarlov nästa vecka för barnen här så, då är det liksom sommar på riktigt.

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Så otroligt vacker buskpionen är, har den så röda själkar?! En sådan planta skulle jag vilja ha.
  Ha en finkväll!
  Ullis

  SvaraRadera
 3. Å så vackert! Du har verkligen känsla för det där.

  SvaraRadera