13 juni 2011

Tänker på: Grafikens HusDet är ett undangömt litet smycke Grafikens Hus. Ett ställe som gjort för att åka iväg på partur, familjeutflykt eller förgylla pensionärsvardagen med. Ligger i Sörmland, nära Mariefred och Gripsholms slott. Ett hus tillägnat grafik - svensk och internationell konst, att bara titta på eller faktiskt köpa. Just nu och under hela sommaren in i oktober finns en underbar utställning med en av mina svenska favoritkonstnärer - Lena Cronqvist.

Lena Cronqvist


Hennes skarpa psykologiska verk, allt från grafik till målning och lera lämnar ingen oberörd. Bådar för en fantastisk utställning och lägg sedan till all annan grafik bl a med Jockum Nordström som förtjänar ett helt eget inlägg. Vill man så kan lunch ätas på plats eller varför inte en picknick vid Gripsholms slott?

Jockum Nordström
Det finns guidade visningar i konsthallen, chans att få möta konstnärerna själva och framförallt en speciell atmosfär av ett underbart hus där vi kan få ta del av samtidsgrafik, blir inte bättre!
2 kommentarer:

 1. Dit har jag velat åka länge. Tänk att vi alltid bara åker förbi detta ställe varje gång vi drar ner till Sörmland, måste bli ändring nu på det .

  Tack för fint tips.

  Måste också säga att bilderna på barnen när de leker på klipporna är helt underbara !

  Ha det gott / Carina

  SvaraRadera
 2. Aldrig varit - vill åka. Tack för intressant inlägg!

  SvaraRadera