29 juni 2011

Tänker på: Bo på lantgård
En sommar bestämde vi oss plötsligt för att prova något annat än Gotland. Vi tog bilen och åkte norrut, timvis uppåt i landet - förbi timmerflottning och raka rabatter med oranga rosor. Förbi höga vattenfall och blöta myrar för att slutligen stanna vid Ångermanälven.
Bondgården låg vid älvkanten och tittade ut över vattnet, i bakgrunden högre berg där det klängde hus på kanterna och liksom tittade tillbaka. Vi hade kommit till Resele och det är fortfarande en av dom vackraste platserna vi varit på. Barnen var överlyckliga, deras ansvar blev att mata grisen Malte och kaninerna som var så blyga. Favoriten blev dock tjurkalven Leif, som råmade så fint när barnen kom och hade världens längsta tunga.
Fortfarande pratar vi om när vi klämde in oss tre stycken tillsammans med bonden i traktorn och när mjölkningsbilen kom, allt var spännande och vad mycket vi lärde oss! Vi pratade foder och ekologisk spannmål, mjölkning och slakt - och hur man får ungdomarna att stanna kvar i glesbygden. Vår vecka var fantastisk med titt på hällristningar, kraftverket, bad med barnen från byn. Roddturer ut på lilla ön där vi plockade litervis med smultron och hälsade på hästarna och fåren på sommarbete. Vi klafsade i koblajor och gillade inte flugorna, spelade kort och myste.En fin vecka och det finns ju gårdar över hela Sverige, prova vetja!1 kommentar:

  1. Det ska vi verkligen göra, verkar hur mysigt som helst. Nu tänker jag på att det inte är så långt kvar till semester, varken för dig eller mig. Ha så underbart skönt med familjen och kom gärna och hälsa på oss på vår lantgård (jaja, ett hus/gård och det ligger på landet). Mi casa e su casa. Kram till alla!

    SvaraRadera