28 november 2011

The Art of Flight


Sanslöst vackert, omöjligt att utföra och galet fantastiska snowboardåk i miljöer som aldrig filmats. Filmen The Art of Flight, gjord av Travis Rice och Curt Morgan, har precis haft premiär och det är en film som det pratats om, en film som ska överbrygga mellan den vanliga smala snowboardpubliken och mainstreamfolket (typ jag), och jag är fast.


Den är omöjliga att sluta se på när du väl börjat. Allt är knivskarpt fotat, där minsta snökorn framträder och där färgspektrats alla nyanser lyser nästan smärtsamt. Där alla tricksen får mig att gapa och vilja börja med snowboard eller åtminstone åka till Patagonien. Hur har han gjort Curt Morgan, regissören? Visionen måste ha brunnit så skarpt för han avviker inte en millimeter från sitt mål, allt är perfekt in i minsta detalj, och det måste ha kostat, på alla sätt.



Det spelar ingen roll om du aldrig åkt bräda, eller skidor eller inte ens vet vad snö är, filmen är ett måste. Galet fantastisk, inspirerande och absolut beroendeframkallande. Glömde jag nämna musiken? Den är sjukt bra den med ; )









4 kommentarer:

  1. Aaaaah, den är så bra!

    /S

    SvaraRadera
  2. Heeeelt galet!! :) Vilka miljöer!

    SvaraRadera
  3. Har jag längtat efter snö tidigare så är det inget emot vad jag gör nu! Shit vad härligt det ser ut!

    SvaraRadera
  4. Helt underbart och fantastiskt. Jag saknar ord. Tack för tipset! :)

    SvaraRadera