29 mars 2012

Med fjädrar i skyn



Helt plötsligt så dök sol, fjädrar och underbara julrosor upp. Bland vissnande löv och mängder med spår efter förra årets favoriter så kommer nu äntligen det som gömts under snön. Fjädrar i påskens alla färger fladdrar nu i vinden och killarna kunde absolut inte bestämma sig för vilken som var vackrast.



Roligt att det går så bra för Hunger Games, ni vet böckerna skrivna av Suzanne Collins som jag hyllade förra våren, se här. Nu en film som drar fram som en löpeld över hela världen, har ni sett den? Är den bra? Kanske lite tonårsvarning men böckerna funkar alldeles utmärkt, läs vet ja!


27 mars 2012

Ski in ski out


Finaste Idre med massor av frisk luft, snö och backar för alla. Vi längtar redan till nästa år när vi såklart åker tillbaka för ännu fler skidåk, brasor, bad och mängder med spel, tjafs i liftar och diskussioner om absolut bästa backen, känner ni igen er?


Det var verkligen i sista sekund som vi kom iväg, senaste månaden hemma var ett veritabelt marathon med förkylningar som löste av varandra. Nu totalt friska och laddade till max för en total vårchock här hemma med rabatter som äntligen börjar blomma på nytt, men åh vad jag längtar efter mer skidåkning för hjälp vad roligt det är!


Jag sneglar på egna skidor och hjälm, på weekend med nonstop snö och skidåkning, på nya byxor (mina är nu - med snälla ord - vintage peak performance från 90-talet!) Så nästa säsong så blir det minst tre, ja ni hör mig, minst 3 skidresor, man behöver ju inte åka så långt bort! Men nu så hängs vinterkläder undan, nattjourveckan är i full gång, nya gympaskor inköpta till kidsen och påsk nästa vecka, ja jösses, hänger ni med?





17 mars 2012

Vi packar



Äntligen, skidor och Idre i en hel vecka, hela sköna familjen laddade med spel, pulka, mat och mängder med snö. Packning har pågått, barnen fått lov så imorgon åker vi och jag längtar efter långa dagar utomhus med massor av snögrottor och lååånga backar med fantastisk skidåkning.

Ni ser en del av packningen ovan, så roligt att Ludvig börjat läsa Harry Potter, nu inne på andra boken och så glad för det finns ju många kvar att plöja. Osse läser tillsammans med oss Drakens vrede, det är mödosamt och han får kämpa, två år yngre vilket är något som han glömmer när storebror lätt glider fram över orden, men han är ju superbra! Nu godnatt och jag hoppas ni har det bra, vi hörs om en vecka!






12 mars 2012

Med täcke över huvudet





Äh fy sjutton, sjukstuga i kvadrat, snuva i drivor, hosta i mängder och inställda roligheter. Förra veckans stilla förhoppning att förkylningarna skulle flyga sin kos kom på skam så inte tusan stod jag på akuten lördag morgon eller var på tjejmiddag på kvällen. Nä nä, så nu flåsar jag som en blåsbälg och hasar mig fram hemma med tre sjuka barn, vilken tur att solen skiner! Och så finns det en skön 92-åring som fyller år idag så hurra för fina Farmor!


Blå favoriter just nu hemma hos oss:
Metallicblå Chevrolet från 1955
Blåblå Nintendo DSI
Isblå sidensjal från Thailand
Pangblå klassiker; Dirty Weekend av Helen Zahavi, ett absolut måste.
Aquablå glasskål från Orrefors - Fuga, från 50-talet.
Turkosblått foto från Etsy, gamla retrokartor.
Blå glastoner från Iittala.
Kornblå gigantisk Hexbug nano.



6 mars 2012

Hipp hipp hurra för Philip!




Grattis finaste Philip på din dag! 2 år idag och vi är ju världens lyckligaste som har fått dig till vår familj. Nu ska vi öppna paket, trassla med snören och prassla med papper, äta tårta och bara ha världens bästa dag tillsammans med dig.



5 mars 2012

Tänker på: Beth Chatto




Med en osviklig fingertoppskänsla för rätt växt på rätt plats, som en dirigent som sakta orkestrerar fram musik så upplever jag Beth Chattos trädgårdstankar. Som ett musikstycke, som absolut kan vara sträng, kantig och samtidigt så innerligt romantiskt. Hon är en av dom allra främsta i Storbritannien inom trädgårdsdesign och hennes tankar har på många sätt revolutionerat synen på hur vi arbetar i vår trädgård.



När hon startade på 60-talet, i utkanterna av sin mans fruktfarm i Essex, så var sättet hon tänkte på helt nytt. Stora delar av marken på gården ansågs obrukbar, det var för fuktigt, för torrt, för mörkt osv. Istället för att ge upp platsen så lanserade hon idéen att växten skulle anpassas efter platsen. Det kan ju idag låta så självklart men det nya sättet att gå tillväga vid trädgårdsdesign vände upp och ned på dåtidens invanda mönster, hon var en pionjär.


Idag kan man åka till hennes egna trädgård för att njuta av de makalösa planteringarna, se växterna som så sinnrikt anpassats efter växtmån och få ta del av det vackra som komponerats ihop under årtionden. Känns det för långt att åka dit så finns böckerna, nu tio stycken att välja emellan för att få råd och inspiration.




4 mars 2012

Med gröna känslor


Äntligen premiär med jord, kruka, narcisser och en liten föraning om vår. Japp det blir säkert minus 25 grader igen, snö som vräker ner och plogbilar som halkar runt, men fy sjutton vad roligt det var att få gräva lite i solskenet. Rum och Trädgårdsmässan startar nu 8 mars och håller på tills sönd den 12e, givetvis jobbar jag hela tiden men ni kanske hinner? Om inte annat så för att kunna få kika och känna på dom underbara växthusen från Gabriel Ash, sagolika!





Och apropå sagolika, vackra saker, just nu har man chansen att vinna ett fantastiskt fint armband hos lilla u, kika in vet ja!


2 mars 2012

Friday I´m in love




Säkra tecken på att en annan årstid närmar sig; vitaste vita Converse, favoritblomma i drivor, karamellkänsla på kuddar (Afroart), smygpremiär på vårkollektion hos Royal Copenhagen och nagellack i alla färger utom grå - hurra! Det känns som en bra fredag redan nu, eller vad tycker ni?



1 mars 2012

Veckorevansch!


Idéerna finns men tiden springer iväg så veckan som försvann tänker jag härmed återkräva för vad var det som hände?? Inte sjutton känns det som om jag hann med så nu tar vi det liiiite långsammare, tack! Och fy sjutton igen för det tog några dagar innan bilderna gick att föra över, så inlägget har dröjt och jag förstår som vanligt inte varför?!


Onsdag: Philip som tillfrisknat efter sjukdom, är tillbaka på dagis och vi hinner med en snabbvisit på favoritbiblioteket när jag hunnit hämta, kul!


Torsdag: Legobygge med med två stora efter skolan och hjälp vad fint det blev.


Fredag: Veckan fortsätter med spring på akuten, sjuka doktorer och en massa kandidater överallt. Men framförallt så är det den där speciella dan - 24 februari och exakt 17 år sen jag träffade min S!


Lördag: Första lediga helgen på evigheter och vi gör ett nytt försök med barnvakt, ingen kräksjuka den här gången så heldag på stan med långlunch sen en massa film och god mat hemma på kvällen. Och vi pratade inte så mycket om tre fina.....


Söndag: Sovmorgon med stort s och sen en massa grattis för min mamma som fyllde 60 år - hurra!


Måndag: Ljust ute så kvällarna känns längre, hem och spela Monopol, favoriten just nu hemma hos oss. Det finns ju en av oss som vill vinna mer än alla tillsammans...Nej inte jag längre, men det går visst i arv!



Tisdag: Fantastiskt, narcisser som tittar fram bland gammalt höstrusk, äntligen!



Onsdag: Boken Cirkeln är utläst och jag förstår ingenting?! Är det här bra? Vad är det alla gillar? Och alla recensenter, hur tänker ni? Nä, det finns bra många bättre i samma schanger (Hungerspelen, Jellicoe road etc) Superkul att det går bra för bok och författare dock, heja heja, så inte ska jag var sur men läs gärna dom andra jag nämnde....