31 januari 2011

Soliga måndag

Vilket väder! Sol, sol och massa snö, fantastiskt. Vi håller oss dock inomhus idag, Ludvig är förkyld, men på bättringsvägen så vi myser hemma. Vardagsrummet sprakar av ljus och färgerna bara gnistrar. Vi har ju vita väggar i hela huset och ljusgrå soffa, men accentfärger här och var som lyser upp, och gör mig glad.





Dags att börja förbereda lunch, sen har jag lovat att spela SuperMario, vilket jag är usel på...stackars Ludde.

30 januari 2011

Gryningstimme

Långpromenad idag på isen.

Inatt låg jag vaken vid 03-tiden. Jag tänkte på att det är en märklig tid, den mellan tre och fyra på natten. Det känns som allt håller andan, väntar. På jobbet, när jag har jour på akuten, så brukar det oftast lugna ner sig vid den tiden. Mindre larm och ambulanser men då kommer samtalen från avdelningarna. Det är oftast då patienterna blir sämre, inte orkar längre och ofta dör. Mitt emellan natt och morgon, mellan sömn och uppvaknande. Det är svåra samtal, att ringa till en anhörig som kanske inte hunnit in eller inte fått förvarning om sin släktings försämrade tillstånd. Signalerna som går ut i natten, en nyvaken röst i telefonen och så tårarna, chocken. Inatt tänkte jag på er, mina patienter och anhöriga, jag hoppas ni har det bra var ni än är.







29 januari 2011

Farväl Miss Bateman

Clematis - storblommig, Miss Bateman

Vi har en svår trädgård, eller snarare en utmanande. Idel rötter, skugga och så rådjur...Inte det lättaste för mig som älskar blomprakt och sol, men jag har haft tur ( och läst på, läst läst ) så det blommar här och var från tidig vår till frostnupna november. Men till Miss Bateman är det nu adjö, såå synd. Finns knappt något vackrare när den börjar slå ut - pistillen är midnattslila med skira vita kronblad med en lätt anstrykning av regngråa moln, åh! Vill inte överleva hos mig, eller kanske rättare sagt i kruka hos mig. Har tyvärr ingen bra plats i jorden för den och trots skuggning av rötter samt sol i topp så dör den ofelbart, vill ändå rekommendera den till alla för den är galet vacker.


Överraskning

Vilken bra start på helgen. Fick överraskningspresent igår, en helt vanlig fredag, så nu väntar jag på solen!


Ray Ban modell större.

28 januari 2011

Godmorgon Philip





Philips utkiksplats, på diskbänken där han har koll på matlagning, grannar som går förbi och vinka hejdå till brorsorna på morgonen. Toppendag med mer kusinlek, fått armband från storebror och sover nu medan mamma väntar på fina S och att få laga sparrisrisotto med kalvfilé samt dricka ett glas rött. Hoppas vi hinner för sedan bänkar vi oss allihop framför Barda - läskigt värre men vad mysigt tillsammans i soffan.


27 januari 2011

Kusinträff

Snusande pojke i famnen, fortfarande lite förkyld men framförallt trött efter lek med de stora idag. Storbesök från England, glada kusinen kom och berättade att i England skriver man skrivstil när man är 5 år. Häpp.

Kusinträff

























Sen kväll men vill inte sova, läser lite till i  Kärleken till Frank av Nancy Morgan, finns här. Fantastisk bok om familjeliv, uppbrott och kärlek som övervinner mycket, men kanske inte allt. Kan man gottgöra att man sårat sina barn, hur mycket kan man ge upp av sig själv? Dessutom bakgrund till en otrolig arkitekt - Frank Loyd Wrights visioner samt en inblick i hur det var att vara kvinna då, läs.


































26 januari 2011

Ljusglimtar

1. Hittat den stickade halskragen.
2. Tre glada barn och man trots galen mamma/fru.
3. Luktar fantastiskt om höger hand - Gypsy Water, Byredo.
4. Location, Location, Location kl 22.05 ikväll i kanal 9 - beroendeframkallande.


Blå ljusglimt




Hur gör man?

Hur går det till, jag menar hur lyckas alla med sina fina bilder? Jag blir frustrerad och smått manisk, ser alla fantastiska bloggar med otroliga bilder, ser i mitt huvud hur jag vill ha det men får inte fram det, nej då inte är jag otålig, har ju precis lärt mig hur man länkar, tåålamod!  Svårt, mycket svårt...

Pling på dörren.


Från Little fashion gallery, vi får väl se om Philip vill ha dom på sig, jag inbillar mig att han kommer börja gå i Thailand, blir ju ett år sista dagen där. Nu mot storstaden för lunch med S, härligt.


25 januari 2011

Finaste julklappen

Saknar finingarna, vilken tur att jag har mini hemma. Trött start imorse med öppnandet av granatäpple, jag är fortfarande prickig efter det! Osse har väntat på att få ta med till skolan men jag har glömt, men nu så. Alltid lika tråkigt när dörren slår igen efter dom på morgonen, får pigga upp mig med min finaste julklapp som lyser upp hallen, älskar att komma hem och mötas av favoritsaker, och på byrån finns några av dom. Trädockan - ur serien Wooden dolls av Alexander Girard - var verkligen en överraskning, såå fin och det finns många fler i serien - vill ha många! Säljs bl a här.




Älskar killarnas pärlplattor, vi har dom lite var som, vilken tur att deras produktionstakt varit mycket hög senaste åren. Skålen är ett loppisfynd, ur serien Fuga från Orrefors.

Även i trappen har vi som ett minigalleri, något att mötas av både på väg upp och ned, trappor kan ju vara lite trista annars, tycker jag. Tyvärr syns inte fönstret så tydligt men när solen skiner in så silas ljuset så vackert genom de färgade rutorna, ibland är det härligt med ett hus från 40-talet!













24 januari 2011

Hej Måndag!

Härliga måndag, vaknade på toppenhumör och likaså tre glada killar. Det blev stormys med alla i samma säng och prat om den roliga Londonresan på höstlovet. Så rolig att de vill göra om den snart, kanske redan idag? Vi bodde på ett superbra hotell - Crowne Plaza Kensington London. Toppenrum och perfekt läge nära Gloucester Road tunnelbanestation.


Vårt familjerum.



Superhärliga badrummet.

Fina killarna var så laddade när vi kom fram så efter lite hopp i sängarna bar det av direkt till British Museum, gångavstånd! Otroligt fint uppbyggt och massor att göra, bäst var dinosaurierna.

Såå stor.


Vi hittade en perfekt restaurang en kväll - Carluccios, tre trötta barn som genast piggade på sig med en massa god italiensk mat och jättetrevlig personal, underbart även för oss vuxna. 


London Eye


Veckan fortsatte med storfavoriten London Eye och det -fullkomligt otippade- otroliga London Aquarium. Philip, 7 mån, älskade hajarna och såg allting perfekt i de stora glasbassängerna, så lycklig!

Ser du mamma?

Jag och fina S var rätt så slut men killarna orkade med spring o lek i Hyde Park och klättring i roliga Princess of Wales Memorial Playground, vilken sand!

Kapten Kroks skepp

Men om killarna själva får välja så kom kulmen på Londondagarna med Hamleys, såklart. Tunnelbanestrejk den dagen och överfulla bussar så killarnas promenad dit kändes låång, de nästan dog och Piccadilly Circus var väldigt onödigt och ointressant - och det kanske det är?!

Mina fina igen.

Världens mysigaste resa, helt slut när vi kom hem men åh vad vi hade roligt och vilka fina killar jag har, alla 4.










23 januari 2011

Landstingsgrått


Hjälp vad grått - landstingsgrått - förra inlägget blev, det går inte. Så kan vi ju inte avsluta en superhelg med massa pulkaåkning, apbingo och premiärträff med minikusin. Dagens boktips är alltså en hel serie med en massa färg -  The No.1 Ladies Detective Agency av Alexander McCall Smith. Afrikas röda jord, Botswanas grönska och skön feelgood sävlighet. Perfekt på väg till jobbet iskalla morgnar, självklart bäst på engelska, enjoy. Köper nästan alla mina böcker senaste året här. Billigt, snabbt och skönt att läsa engelska, vilken jag annars håller på att tappa. Vi ska då inte tala om medicinsk engelska, är en mardröm på akuten att stamma fram behandling och diagnoser på hackigt språk när man vill förmedla trygghet i en för turisten/patienten osäker situation. Go girl!

Som sagt, en massa färg.


Läkare

Snyggaste stetoskopet, Littman Cardiology III, Hunter Green


Så himla glad! Nu är allt klart med min dubbelspecialitet. Jag kommer bli både internmedicinare och neurolog, så alldeles utomordentligt otroligt roligt! Dubbelspecialist, tänk att jag får bli det som jag helst av allt ville bli, så fantastiskt. Måste upp till jobbet till veckan och skriva papper, ska även passa på och träffa fina kompisar då. Sen är det bara en sisådär 6,5 år kvar med en massa slit, jobb, övertid men med en mycket lycklig läkare. Finaste stetoskopet köper man ju förstås här, för de hugade!

22 januari 2011

Nedräkning

Haad Salad 2007






















Helt plötsligt idag så började nedräkningen för vår resa. Den kändes på något vis nära eller så kom tröttheten över blöta overaller, för små skridskor och trasiga vantar ikapp mig.  Vi åker 16 februari till Koh Tao i Thailand, har bokat första stället - Haad Tien - som verkar otroligt, se här. Sedan så fortsätter vi till Koh Phangan, vi har tre veckor med familjemys framför oss. Dagar att vara tillsammans, dricka limeshake, äta bananapancake och hänga på stranden.

21 januari 2011

Halleluja



Äntligen - det kom en fantastiskt fin liten pojke sent igår kväll 20 januari 2011. En liten kusin att brottas och pussas med, en vän för resten av livet. Hoppas vi får se underverket idag, nu laddar vi med presenter, blommor och kärlek, vilken lycka.

20 januari 2011

Väntan

Lång dags väntan på liten ny kusin, men inget besked än. Har känts som gamla tiders Långfredag, minutrarna har släpat sig fram och lunch med vänner avbokats. Går absolut inte att koncentrera sig, men kanske att läsa om en gammal favorit, bara läsa favoritpasssager, underbara "Den hemliga historien" av Donna Tartt. Jag läste den för första gången när jag var 25 år och en värld av östkust Ivy League, grekiskt drama och längtan uppenbarades. Definitivt perfekt för att kunna släppa taget om dagen. Här finns den att köpa.

Den hemliga historien av Donna Tartt.

19 januari 2011

Längtar

Magnolia x loebneri Leonard Messel
Regn ute, is i trädgården och murriga brungrå färger överallt. Längtar längtar till vår och till min älskade magnolia. Planterade den mot allas inrådan för ett år sedan och se så vackert den blommade i våras - vilken lycka och tänk att den överlevde!       

18 januari 2011

Kalas

 Annat kalas - Philips galna och fantasiska doptårta.
Pappa och fina syster kommer förbi och det blir kalas. Tårta, bulle och läkarundersökning, M har ont. Jobbet känns otroligt avlägset efter 10 månaders föräldraledighet, läskigt och lockande. Får brev varje vecka om läkemedel som tas bort och nya mediciner som dyker upp, måste läsa på mer, måste hänga med. Tar en till bulle, Philip står själv vid soffbordet för första gången - fantastiskt. Tredje och sista barnet, jag njuter.

9 januari 2011

Allt har en början


Sovande Digitalis purpurea


Allt sover i trädgården, gnistrar i kylan och väntar på solen. När vi flyttade hit för tre år sedan kunde jag inget om växter, bokstavligen inget förutom att maskrosor var gula och blåklockor - ja ni förstår. Tomten är på 1300 kvm och var då i en djup törnrosasömn. Tallar, risiga buskar,  förvildat hallonsnår och Bergenia till förbannelse. Vilken lycka att få starta från början och välja själv. Och som jag valt och vad jag lärt mig. Min inspiration har varit svenska mormorsväxter, engelska cottage garden samt Piet Oudolfs tankar om den naturliga trädgården.