8 maj 2011

Lyxsöndag


Hjärtat bultar lite snabbare när jag kikar på min vårrabatt och framförallt på mina kungsängsliljor. Hjälp vad vackra när solljuset silar genom kronbladen och det skimrar i purpur. Mer, vill ha mer. Idag fick jag dessutom äntligen en bra bild på Jack Frosten, det är ju för bladens skull jag har den, dom silverskimrande, frostiga som är så svåra att fånga på bild. Det där skimret finns i hjärtat hela året.
Ståendes snabbkaffe för två på altanen. Vi två - jag och S, mitt i kompisbesök för killarna och vattenkrig mot tjejerna mittemot, några stilla minuter bara vi sen blöta killars vrål för tjejerna var riktigt smarta. Vi är ju det...


Ännu mer söndagslyx, hämtade ut paket med det bästa av allt böcker. Perfekt för idag blev jag klar med The Concubine of Shanghai, som bitvis har ett poetiskt språk med glimtar av realism. Realism från livet i Shanghai under 20-30 talet men också inblick i det kinesiska feodala samhället, byggt för män men inte nödvändigtvis av män. Historien om Cassias färd upp mot maktens höjder och hennes kamp för att skapa sitt egna liv, är vackert beskrivet och ofta otroligt fängslande. Läs den och sen vill du fara till Shanghai - fast helst även göra en resa i tiden.En hel bunt med böcker kom ju, jag har väntat så på Jellicoe Road så nu äntligen! Köpte även The Hunger Games serien, litar fullt på Bokhoras rekommendationer. Efterlängtade andra delen på The Kingkiller Chronicle var jag bara tvungen att få hem, första delen var ju så bra. På väg är även True Grit ( Donna Tartts favoritbok!) och The Help av Stockett samt A Discovery of Witches av Harkness. Alla dessa böcker, 8 stycken för 470 kr - det är fantastiskt, I love Amazon uk!


5 kommentarer:

 1. Vi hade också en riktig lyxsöndag på hemmaplan.Så här års går man lite likt en stolt tupp och beundrar de blommor som tittat upp! Du har lyckats riktigt bra ser jag ,kul med blandningen .Det ger mig lust att förnya mig , TACK!

  SvaraRadera
 2. Jag har också haft en fin helg, så fin att jag inte ens har bloggat :) Magisk lilja där med sol och spännande böcker. Du får recensera längs vägen.

  SvaraRadera
 3. Hej Malin på ön! Vad kul att du hittade till min blog för nu hittade jag till dig!
  Fina (underbara) bilder. Jag älskar också min trädgård - på en ö!

  u. xx

  SvaraRadera
 4. Kungsängsliljor är verkligen rena lyckopiller.

  Tack för besök och kommentar hos mig!

  Go´kväll,
  Rebecca

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder=) Ha en skön helg!!

  SvaraRadera