30 september 2011

Bonjour Paris!




Äntligen är det klart - flygbiljetterna är betalda och jag, mina vänner Karin och Malin åker till Paris i april! Halleluja, hur länge har vi pratat om det här? Hur många kurser, CSN, bröllop, barn, vikariat, flyttar har kommit emellan? Ni känner säkert igen det? Det dyker alltid upp något som går före men nu, nu är det klart, smått overkligt. Finaste Viktoria stannar hemma i LA med en ny liten S som precis kommit till världen men nästa gång då åker vi alla fyra såklart : )


Paris, jag har aldrig varit där, men sett Eiffeltornet i dimma på avstånd - ja det låter kanske otroligt? Vi bilade runt i Frankrike en sommar; Bretagne, Rivieran, Alperna - otroligt vackert men Paris struntade vi i. Jag har aldrig direkt varit intresserad att åka dit, har inbillat mig (efter egen informell undersökning) att gillar man Rom så hoppar man gärna över Paris?! Stämmer det för er? Rom är ju underbart, sagolikt vackert och ...ja här blir jag ju definitivt stoppad av Karin, som bott överallt, att Paris är fantastique och Marais formidable så nu åker vi.


Såklart att vår reseledare fixat rätt hotell, hotel le 20 prieure, i Marais, var annars? Det ska bli så enorm roligt att hinna prata hela meningar och få upptäcka Paris. Tips emottages gärna, fram med allt ni har! Allt från bra cafeér, mysiga restauranger, rolig shopping eller bara er bästa Parishemlighet?!

Tack!

Hoppas ni alla får en toppenfredag! Själv kommer jag sitta hela dagen i ett bergrum och lära mig ett nytt dataprogram, inte så upphetsande....Veckan med min jobbstart blev verkligen bättre än jag vågat hoppats på, inte så mycket tid för bloggen som jag önskat men, jag säger det igen, att jobba inom vården är great! Ska ni inte prova?


27 september 2011

Kärlek direkt


Finaste Ludde, vilken storebror! Helt plötsligt precis när brorsorna lagt sig så kom han på - den var ju klar, presenten till Philip. Dom senaste veckorna har han kämpat med drakkudden, valt tyg och brottats med stygnen och hela tiden tänkt på hur lillebror ska reagera. Och glad blev Philip, en direkt strålande lycka och ner i sängen åkte kudden, tätt intill den mjuka kinden. Fina fina Ludvig.






I min budoir


Ibland, när handväskan används som garage, när min minimala egna hylla i badrummet belamras av Tom o Jerry tandborstar och Bamse tandkräm, när sovrummet tas över av små söta monster då svävar jag iväg. Iväg till något som kanske inte riktigt är jag men som fungerar som en motsats till matos och beyblades. Till en utopisk plats där lugn råder, där allt andas nirvana och inget är bråttom.

Jag tror det började med lampan, den utomjordiskt söta Baklava lampan från Classon Koivisto Rune, bara namnet!! En modern lampa, rak och stram fot som avslutas med det ljuvligaste fluff i en underbar nyans när lampan är tänd. Men var skulle vi ha den? På mitt sminkbord, i elegant 50-tals teak, som jag absolut inte har, men tänk om...

Jag ser det framför mig, det smäckra bordet, med en underbar tapet från Nina Campbell i bakgrunden - toner i himmelsblått, lindgrönt och skiraste rosa, birdcage walk eller perroquet 01, och på bordet ett smyckesskrin från Svenskt Tenn med det underbara mönstret Aristidia präntat i skinnet. Och så underbara ranunkler i en favoritvasen kotte av Carina Seth Andersson, i en fantastisk glasskimrande grön ton. Bara att ta på sig svandunstofflorna och sväva fram, sväva fram och hoppa elegant över gamla köttbullsrester på golvet. Det ni!


Första dagen på jobbet var tiptop, kul att komma igång och vilka roliga, snälla människor det finns - alla på mitt arbete! Philip hade det bra på dagis, jag kom iväg i tid för hämtning och storkillarna var glada, det börjar bra!



25 september 2011

En födelsedag i bilder



Sol hela helgen och massor av grattis, god mat, familj och glädje - bra uppladdning inför kommande jobbvecka! Ja ni såg rätt, nu sällar även jag mig till den jobbande skaran och är något nervös inför lämning/hämtningar, aktiviteter, mat och trötta barn. Och så längtan, att längta efter att få pussa på dom när jag vill. Ja det får väl bara gå.


Det var en fantastisk dag i fredags, en sån där dag som bara pågick och var bra från början till slut. ( Ja nu bortser jag från frukost där några vilddjur flippade helt - oj det var visst mina barn! ) Men förutom den lilla incidenten så hann vi med en supermysig lunch tillsammans, havsutsikt och avslutade meningar ; )


S fick så många fina presenter och en av dom var en fotobok - Nyanser av grått. Bilder från fantastiska Fårö, tagna av Markus Moström, en bok för alla Gotlandsälskare. Boken beställde jag från fotografen själv och fick dessutom veta att han inte bott i själva Bergmanhuset men intill, tidningen Residence hade fått det lite fel. Men tänk, att få arbeta dagtid i Ingemars hus, det vackra med den karga, skulpturala utsikten, det kan ju inte gå annat än bra då.


Känns bra att åtminstone en i familjen håller stilen, själv hoppar jag i den vita pyjamasen imorgon och ber till högre makter att liten storlek finns i bussarong, känns inte såå kul att visa magen varje gång jag böjer mig fram för att lyssna på ett hjärta eller mage. Nej, jag sejfar, det blir linne under, puh - det är dom stora besluten nu.....

Hörs snart igen och ha en mysig söndag!

Tack alla fina som gjorde S dag så fantastisk! Nu iväg för mera hurra - bästa T fyller jämnt så champagnemingel står på schemat och så även hurra för L som även hon fyller år idag - grattis!

23 september 2011

Grattis och hurra!




Idag hurrar jag för min finaste S och hoppas att dagen blir precis så fin och fantastiskt som du verkligen förtjänar. Med massor av kärlek från mig och barnen, med familj och presenter, mat och champagne ska vi fira dig hela din dag. Hipp hipp hurra, älskling - nu kör vi!



Och till er andra - hoppas ni har en riktigt fin fredag!


21 september 2011

Städa eller läsa?


32 minuter på mig, tid som är över helt plötsligt, min egna tid - totalt hjärnsläpp. Städa eller läsa, städa eller läsa? Hmm Luther på axeln och mitt överjag i toppform - städa såklart. Eller hur!!! Nä nä, det blir läsning, jag köpte en ny bok av fantastiska Joyce Carol Oates idag. Visst jag har inte läst ut The Imperfectionists ännu men när jag läste baksidan på Oates Little bird of Heaven så föll jag direkt. Nån som vet? Bra, sträckläsning eller bara ok? Och en till fråga, har nån av er läst Blonde, gillat den? Värd att läsa?


Fina fina Bookbinders design får mig alltid att stanna till och ångra mig. Ångra lite att jag numera bara har kalendern i iphonen, superpraktiskt absolut men åh vad fint med tygklädda små almanackor. Med ton i ton nyanser, klädda askar och underbara album. Långsiktig plan i livet - egna fotoalbum till barnen varje år i olika toner, givetvis matchande tyger. Oj oj, var var jag, städa eller läsa, stä...Just det, nu läser jag, album sen!



Kan själv!


Klart du kan själv Philip, du är ju världens bästa. Idag är vi friska så nu åker vi mot dagis och ett hejdå. Fortfarande jobbigt med förskolan och definitivt inte bättre när virus dyker upp och stör. Men vi laddar och vilken tur att fröknarna är jättefina.





19 september 2011

Tänker på: Tage Andersen


Jag minns fortfarande första gången jag klev in i Tage Andersens butik i Köpenhamn. Det var som att omfamnas av en helt ny värld. En eget universum där skulpturer av växter mötte en enda mans tankar och drömmar, vilka vävts ihop till något sagolikt. Det är egensinnigt och fullkomligt unikt. Jag upplever aldrig att han kompromissar, att han tar ett enda steg från den väg han valt? Jag kanske har fel men det han gör andas så mycket Tage att det är svårt att tro att han någonsin gör något halvdant.


Tage Andersen föddes 1947 i Danmark, utbildade sig till konditor initialt men 1967 öppnar han den första blombutiken på Jylland. Efter en tid i Viborg, butik även där, så kommer han till huvudstaden 1976 och 1987 öppnas portarna till den nuvarande atelje/butik/utställningslokal som ligger på - numera bevingade - Ny Adelgade 12.


Att kliva in i butiken är att lämna över sig till Tage, till hans erhörda konstnärskap och att få ta del av det vackra som skapats just för att vara skönt men också för att användas, att brukas. Känslan i butiken är lite som att kliva in i en prerafaelitisk målning, gränser suddas ut och allt kan ske. Tonen i det han skapar är ofta dov, lite mystisk. Även om växternas färger kan vara skira så lägger han gärna till en lite smutsigare ton- rost, dimgrått, smutsgrönt - kanske just för att kontrasterna ökar skönheten?



I Småland finns nu Gunillaberg, köpt 2008 av Tage, en makalös byggnad och utställningslokal samt en trädgård för visningar. Sommarutställningen fortsätter även i september - lördagar och söndagar kl 11-18, i Bottnaryd. Tages egna ord om gården han köpt; att platsen andas magi och atmosfär, lovar gott när en sann mästare på magiska ting och företeelser talat. Och för kulna höstkvällar och frostiga morgnar finns Tages underbara böcker att förlora sig i, vilken tur!



Bilder lånade från konstnärens hemsida, Allt om trädgård, Floristkompaniet, thehousethatlarsbuilt, isastradgard, stort tack!

18 september 2011

Vi fångade solen och dagen!



Vi hann fånga solen innan moln och regn kom ikapp oss. Kurragömma tidigt imorse på baksidan av huset. Philip smög tyst uppför lilla backen och stängde dörren till kojan under eken. Sen gäller det att leta länge samtidigt som jag ropar hans namn om och om igen och så belöningen. Det mest underbara skrattet och vild lycka över att han lyckats gömma sig så bra igen, fantastiskt!


Det fortsätter att blomma i den svala luften. Fina små luktärter och överdådiga rudbeckior som slänger sig runt rosor och berghällar. Skira stjärnflockan som blommar på nytt och invid solvarma husväggen fortsätter solrosorna att sprida både färglyster och stilla glädje. Och när jag passerar solrabatten så kommer små doftpuffar av lavendel, doft att spara i minnet.





Ludvig på kalas utomhus och Oskar på fotbollsmatch, tyst i huset och liten som sover. Idag gick jag med i The English Bookshop's bokklubb, ser fram emot bok och tips om ny författare varje månad. Känns som ett bra sätt att få läsa författare jag kanske inte hittat annars, prova ni med?!




17 september 2011

Goodmorning sunshine


Klockan 8.30 i simhallen med två något trötta barn. Tropisk värme och skönt i vattnet dock så det var bara att börja crawla. Eller...Det blev tuffa 30 minuter med halva poolen i Osses mun - snygga armtag dock, och en arg Ludde som inte gillar att inte vara bäst direkt. Men dom kämpade tappert och när äntligen simglasögonen åkte på så blev ju livet lite bättre. Sen snack kring vilka simmärken dom kommer  kunna ta efter den här terminen.



Lillebror som försöker hänga med storebror - bröderna brothers, än så länge så simmar störst först! Nu en  solig lördag med utflykt och sen häng i trädgård med kompisar, och kanske lite bokläsning : ) Hoppas ni får det lika skönt!

15 september 2011

Kartor och kuddar


Vilken bra onsdag det blev igår! Började sisådär med sorglig lämning av Philip, den här veckan har varit tuff på dagis. In till stan för lunch med M, såå mysigt att ses och en massa bra prat. Sen kik på stan, nån i familjen fyller jämnt snart... Och bäst av allt Philip var glad på dagis och lekte! Helt plötsligt blir ju världen ljusare, himlen mer blå och livet toppen.


Köpte den där kudden som jag sneglat på länge, med kartmönster över New York från Åhlens, till Ludde. Han undrade när vi kunde åka dit! Det vore verkligen fantastiskt, jag och S älskar NY - vi förlovade oss där för lääänge sen. Världens bästa förlovning med överraskning och tio dagar i en otrolig stad som har allt, klart vi ska dit igen och igen. Barnen kommer absolut älska stan också, man kan verkligen göra allt eller bara hänga i parken, bäst.


Vi har världens bästa grannar som överraskade mig rejält häromdagen. Vid hemkomst så stod en fantastisk ros, New Dawn utanför dörren. Vilket jättefint tack för min lilla insats i helgen när stackars J skadat sitt huvud och blodet flödade. Ner i rabatten meddetsamma och Philip spanade ivrigt efter mer hallon, jag är ju bra sugen på att ta över hela rabatten och plantera massor av solälskande blommor...Men jag är under stränga order från familjen att inte röra bären så jag bidar min tid!


Nu in till storstaden igen för lunch med S, nyfixade naglar med höstfärg från fina Essie - Wicked. Känns som en bra dag igen, och den toppas ikväll när jag ska iväg och träffa massa fina från AT-läkar tiden, kul.


Må så gott alla och kram!

13 september 2011

På språng med Frank




Äntligen har jag bestämt mig för gardintyg till Oskars nya rum, jösses att det kunde vara såå svårt. Inte för barnsligt (snart 7 år) inte för vuxet, gärna rosa men inte för mycket prinsesstjej, gärna tufft men inte machokille.....osv Så trillade poletten ner, såklart svarta Teheran från Svenskt Tenn. Funkar i alla åldrar, mycket färg utan att bli hysteriskt och något som Oskar gillar. Så nu är tyget fixat, gardinstång äntligen hittad - superbasic Kirschstång så nu börjar brottningsmatchen. Jag och symaskinen är inte bästisar, knappt bekanta och vi kommer inte överens. Visst vi har träffats, sytt lite gardiner och kuddar tillsammans men under högljudd gemensam protest! Så hörs ett übervrål genom cyberrymden är det jag och symaskinen som dejtar...


Kunde inte motstå Residence senaste nummer, åh vilket fantastiskt hem som visades upp från Västervik! Fin blandning av nytt och gammalt, klassiskt med en twist, vackert och kombinerat med fingertoppskänsla, och till och med min favoritapa från Ludvig Löfgren, ja jösses igen! Och dom dubbla Smegkylskåpen! Jag var bara tvungen att visa upp några av bilderna, tagna från tidningen, inte världens kvalité men en liten aning, köp tidningen och njut. Nu språng mot dagis och skola, sen hem till stackars V, Luddes kompis som är nyopererad, för överlämnande av uppmuntringspresent.



Vilket kakel i tvättstugan, en skön retroform med glada färger, kan behövas bland tvätten ibland!

Må så gott alla!



Bilder från det vackra hemmet är fotatde av Anne Nyblaeus, ur tidningen Residence nr 9 2011.